Abonneren  Inloggen

Van ‘wat-je-doet’ naar ‘wie-je-bent’

28 december 2023

Al eerder pleitte ik voor beweging van ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ naar een ‘Toekomstgerichte Organisatie’. Een toekomstgerichte organisatie beperkt niet alleen haar negatieve impact maar wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Ze streeft naar waardecreatie op lange termijn voor alle stakeholders, hanteert de allerhoogste fatsoensnormen en zal per saldo meer geven dan nemen. Maar hoe geeft u handen en voeten aan zo’n transformatie?

U kent het Dienstencentrum als praktische, hands-on partij voor kennis, advies en ondersteuning. U helpen bij het toekomstgericht maken van uw organisatie is onze missie. Eerder hebben wij met Wageningen Universiteit van de MVO-richtlijn ISO 26000 een certificeerbare norm gemaakt. Maar we ondersteunen u ook met de door EZK erkende CO2-Energie RI&E, die uw besparingsmogelijkheden in kaart brengt en uw CO2-voetafdruk omlaag. Ook de verplichte RVO-rapportage is met deze tool eenvoudig.

ClimateCalc

Een volgende stap is het berekenen van de CO2-voetafdruk van uw producten. Met ClimateCalc kan dit objectief en eenvoudig. De rekenmethodiek is tegenwoordig geïntegreerd in pakketten als MultiPress en (i) X-gram. In één moeite wordt de financiële en de CO2-calculatie gemaakt en naast elkaar in één offerte aan de klant voorgelegd.

Misschien heeft u al een ISO 14001-milieucertificaat of bent u FSC-gecertificeerd; er zijn vele mogelijkheden om stap-voor-stap invulling te geven aan uw MVO-beleid. Wij helpen u daar graag bij. Praktisch, snel en hands-on.

En voordat u het weet bent u getransformeerd van een organisatie die de dingen goed doet naar een organisatie die de goede dingen doet!

Namens alle medewerkers van het Dienstencentrum wens ik u een prachtig en duurzaam 2024!

John Koekenbier, directeur Dienstencentrum (j.koekenbier@dienstencentrum.com)