Abonneren  Inloggen

Roularta Media Nederland neemt Helden Magazine over

16 oktober 2023

Roularta Media Nederland heeft bekendgemaakt het tijdschrift Helden Magazine over te nemen. RMN wil daarmee zijn positie op de Nederlandse magazinemarkt verder uitbouwen. Voor Helden Magazine past de verkoop van de titel bij de ambitie om vanuit een grote tijdschriftenorganisatie de volgende stappen op het beoogde groeipad te zetten.

Helden Magazine is opgericht in 2009 vanuit een journalistiek hart en uit liefde voor het verhaal achter de sporter. Helden brengt échte verhalen over sportprestaties, plezier, goud én de andere kant van de medaille. Verhalen die prikkelen. Over de strijd achter de prestatie en achter het falen. Oprechte verhalen die raken. Verhalen die inspireren, bewonderen, verwonderen en nieuw perspectief bieden. Het printbereik van Helden bedraagt 175.000 per editie en heeft een maandelijks digitaal bereik van 1,8 miljoen impressies vanuit de website en socials. De podcast wordt door ruim 20.000 luisteraars per maand beluisterd.

Erwin van Luit, CEO van Roularta Media Nederland: ‘Dat we Helden Magazine mogen toevoegen aan ons portfolio is voor ons bedrijf weer een mooie stap in de uitrol van onze groeistrategie. Het is een geweldig mediamerk en een prachtig product met veel potentie om verder uit te bouwen. Ik ben ook erg blij dat Barbara Barend aan de titel verbonden blijft. We hebben er veel zin in om samen met haar en het team achter Helden de titel verder door te ontwikkelen en te laten groeien.’

Barbara Barend, founder en directeur van Helden: ‘Ik ben ontzettend blij dat we Helden op deze manier duurzaam kunnen voortzetten. Met veel plezier hebben we Helden de afgelopen jaren zelfstandig gemaakt. Nu is de tijd aangebroken onderdeel te worden van een grotere club om ook de volgende stappen te kunnen zetten.’

Vorige maand kondigde RMN de overname aan van WPG Media, inclusief de magazinemerken Happinez, Psychologie Magazine en Yoga by Happinez.

Foto boven, v.l.n.r.: Lars Duurinck (CFO RMN), Erwin van Luit (CEO RMN) en Barbara Barend (directeur Helden Magazine)


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters