Abonneren  Inloggen

WPG Uitgevers in onderhandeling over verkoop Uitgeverij Zwijsen

5 april 2023

WPG Uitgevers is voornemens zich verder te focussen op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts. Het bedrijf heeft in het kader hiervan bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) het instemmingsverzoek ingediend om Uitgeverij Zwijsen te verkopen, zo meldt het bedrijf.

Wiet de Bruijn, interim algemeen directeur van WPG Uitgevers: ‘Om elk WPG-onderdeel de aandacht en investeringsruimte te geven die het verdient, moeten we focus aanbrengen. We hebben gekozen om ons toe te spitsen op de boekenuitgeverijen. Daardoor kunnen we nog meer aandacht geven aan onze schrijvers, lezers en luisteraars. Inmiddels is WPG in vergaande onderhandelingen over de verkoop van Uitgeverij Zwijsen aan de Duitse uitgever de Klett Group. Klett is een familiebedrijf en wereldwijde speler op de educatieve markt. We hebben er alle vertrouwen in dat Zwijsen in deze nieuwe omgeving in grote mate haar zelfstandigheid behoudt en zijn positie op de educatieve markt verder kan uitbouwen.’

Het verkoopproces van WPG Media was eind vorig jaar al gestart. Naar verwachting wordt dit komende zomer afgerond. Vrij Nederland onderzoekt op dit moment een zelfstandige toekomst buiten WPG.

Dit betekent dat bij instemming van de COR de volgende 11 uitgeverijen/imprints onderdeel van WPG Uitgevers blijven: A.W. Bruna Uitgevers, De Bezige Bij, Cargo, Condor, Leopold, Lev, Ploegsma, Signatuur, Thomas Rap, Witte Leeuw en Xander Uitgevers.

Afbeelding via Wikipedia


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters