Abonneren  Inloggen

Pro Carton Student Video Award daagt jonge filmmakers uit

28 maart 2023

Na het succes van vorig jaar keert de Pro Carton Student Video Award in 2023 terug. Jonge filmmakers uit heel Europa worden uitgedaagd om hun liefde voor film te combineren met het meest bekende verpakkingsmedium: karton. Video’s die de voordelen van vouwdozen of kartonnen verpakkingen promoten kunnen nu worden ingezonden. De winnaar, die een prijs van € 5.000 ontvangt, zal bekend worden gemaakt tijdens de exclusieve prijsuitreiking in Sevilla, Spanje.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar nodigt Pro Carton studenten uit om een of meer van de voordelen van karton (of karton) op een creatieve manier te promoten of uit te leggen. De prijzen moedigen de volgende generatie talent aan om, naast hun passie voor duurzaamheid, ook hun videoproductie- en bewerkingsvaardigheden te laten zien.

Iedere videostijl is mogelijk

Studenten die mee willen doen (individueel of in een groep van maximaal vier personen) kunnen vóór 23 juni 2023 hun filmmeesterwerken indienen. De video moet vermakelijk, creatief en communicatief zijn en moet tussen 30 seconden en twee minuten duren. Deelnemers mogen iedere gewenste videostijl gebruiken om de aantrekkelijkheid van kartonnen verpakkingen demonstreren.

Bovenop de geldprijs van € 5.000 voor de winnende inzending, ontvangt de winnaar van de Public Award de nieuwste GoPro HERO- en accessoirebundel. Alle winnaars worden uitgenodigd voor de officiële prijsuitreiking op 21 september in Sevilla, Spanje, tijdens het jaarlijkse congres van de European Carton Makers Association (ECMA). De uitreiking van de Pro Carton Student Video Award vindt plaats naast de andere gerenommeerde prijzen van Pro Carton, de European Carton Excellence Awards en de Pro Carton Young Designers Award.

De winnaar van vorig jaar: The carton family: a recycle story door Marco Scirè, Shailu Flammini, Stefania Squitieri en Aurora Italiano

Winfried Muehling, directeur Marketing en Communicatie bij Pro Carton, zegt: ‘Elk jaar sta ik versteld van het talent en de creativiteit die studenten tonen in hun inzendingen voor de Pro Carton Student Video Award. Het geeft hoop dat de volgende generatie wordt geïnspireerd om nieuwe video's van hoge kwaliteit te maken om de voordelen van karton over te brengen en een groter gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen aan te moedigen. Ik kijk ernaar uit om onze inzendingen voor 2023 te zien en de winnaars in september in Sevilla bekend te maken.’

Ga voor meer informatie over de Pro Carton Student Video Award 2023 naar de Pro Carton-website.


Geen nieuws missen?

Ontvang iedere week het laatste nieuws in je mailbox