Abonneren  Inloggen

Verpakkingsdrukker koopt 1 printer van 20 miljoen euro

14 februari 2023

De Duitse verpakkingsdrukker Thimm Group investeert 20 miljoen in een tweede digitale drukpers. De machine die in de vestiging Alzey wordt geïnstalleerd, past in ‘Internet of Packs’; de digitaliseringsvisie van de onderneming.

Het 2500 man tellende familiebedrijf Thimm Group heeft de volgende stap gezet in haar digitaliseringsstrategie en investeert in een HP PageWide T1195i-pers die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 in gebruik wordt genomen. Kornelius Thimm, ceo van Thimm Group omschrijft het als een belangrijke mijlpaal voor de verpakkingsfabrikant in de digitalisering van haar toeleveringsketens en in het verwezenlijken van de digitaliseringsvisie van ‘Internet of Packs’.

Deklagen voor golfkarton

Na de lancering van het eerste digitale printsysteem bij Christiansen Print in Ilsenburg, zie artikel in PRINTmatters 7 2022, schaft Thimm Group dus opnieuw een HP printer aan. Deze nieuwe versie draait uiteraard weer op hogere snelheden en heeft meer productiecapaciteit, samen met een werkbreedte van 2,8 meter. Het gaat hier om het produceren van ‘preprint’; op rol bedrukt papier dat in een volgende processtap aangebracht wordt op golfkarton.

Aanvullling op flexodruk

Kornelius Thimm beschouwt de uitbreiding van digitale ‘preprint’ als aanvulling op flexodruk als een belangrijk concurrentievoordeel. In het huidige retaillandschap moeten producten namelijk snel en flexibel beschikbaar zijn, aanpasbaar en toch kosteneffectief. Dat heeft ook zijn weerslag op het verpakkingsmanagement: ‘Gezien de toenemende eisen van onze klanten hebben we ons bij Thimm grote doelen gesteld: korte doorlooptijden voor de productie van verpakkingen en displays, geen minimale bestelhoeveelheden, geen extra kosten in de toeleveringsketen en dat alles binnen een duurzaam productieproces.’

Besparing en afval vermijden

‘Met ons eerste digitale printsysteem in Ilsenburg hebben we al veel bereikt. Zo kan digitaal printen worden gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan printafbeeldingen te produceren zonder extra kosten in de prepress-fase. Dankzij deze print-on-demand-productie worden middelen bespaard en wordt onnodig afval vermeden.’

Abonnement op PRINTmatters

De uitgebreide versie van dit artikel staat in PRINTmatters 1 2023.

Neem nu een abonnement op het blad en voorzie je zelf altijd als eerste van de complete verhalen