Abonneren  Inloggen

Samenwerking Lessebo Paper, Bonnier Books en Livonia Print resulteert in duurzamer papier

8 februari 2023

Lessebo Paper werkt samen met Bonnier Books en Livonia Print om een nieuwe papierkwaliteit te ontwikkelen voor afdrukken van hoge kwaliteit die geen concessies doen aan de milieuprestaties van het product. De samenwerking heeft tot nu toe geleid tot Livonia Zero Offset van Lessebo Paper, een kwaliteit geproduceerd met minimale CO2-uitstoot. In totaal stoot de productie van pulp en papier 25 kg CO2 uit per ton afgewerkt papier. Alle CO2-emissies van het productieproces van pulp en papier worden gecompenseerd via een Gold Standard-project.

Livonia Zero Offset van Lessebo Paper is een witte, ongecoate papierkwaliteit die standaard verkrijgbaar is in gramgewichten van 100 g/m² tot 140 g/m². Het papier is Cradle to Cradle Certified® op Gold-niveau en FSC®-gecertificeerd en heeft een hoge opaciteit en een ruw oppervlak voor de beste leeservaring. Het grootste deel van het papier is speciaal ontwikkeld om het boek een prettige dikte en gewicht te geven. Daarnaast is Livonia Zero Offset van Lessebo Paper een kwaliteit die is ontwikkeld voor hoogwaardige drukmachines en verkrijgbaar is in zowel rollen als vellen. Het papier wordt geproduceerd in Zweden en bevat lokaal geproduceerde grondstoffen.

‘Een substantiële stap is in de richting van het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen’

‘We weten dat de industrie de weg moet wijzen naar een klimaatslimme samenleving. Door samen te werken met Livonia Print en Bonnier Books ondernemen we samen actie om de toekomst van gedrukte boeken nog milieuvriendelijker te maken’, legt Jens Olson, CEO van Lessebo Paper, uit. Markus Guldstrand, productiedirecteur bij Bonnier Books vertelt over de samenwerking: ‘Bij Bonnier Books zijn we toegewijd aan het runnen van een duurzaam bedrijf dat jarenlang toonaangevend zal zijn op het gebied van publiceren. De samenwerking met Lessebo Paper en Livonia Print om dit papier op de markt te brengen, is een goed voorbeeld van die toewijding. We zijn verheugd om dit fantastische boekpapier te gebruiken, dat een substantiële stap is in de richting van het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen. En we blijven ons volledig inzetten om actief vorm te geven aan een duurzame toekomst voor en samen met onze industrie.’

Anderen inspireren

‘We zullen dit papier in veel van onze boeken gebruiken, en hoewel dit een substantiële stap voorwaarts is, zullen we onvermoeibaar doorgaan met het verminderen van onze klimaatimpact op verschillende manieren’, voegt Eva Hansén, Hoofd Productie Bonnier Books, toe. ‘Door samen te werken met marktleiders in onze toeleveringsketen en de uitgeverijsector, wil Bonnier Books het goede voorbeeld geven en anderen inspireren om duurzame praktijken toe te passen.’

Foto: Jens Olson, CEO van Lessebo Paper (links) schudt handen met Trond Erik Isaksen, Sales Director bij Livonia Print en Markus Guldstrand, Production Director bij Bonnier Books


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters