Abonneren  Inloggen

Grootste Duitse krantenuitgever ziet einde papier

31 januari 2023

De Duitse mediareus Axel Springer, de uitgever van onder meer de kranten Bild en Welt, ziet geen toekomst meer voor gedrukte kranten. Dat heeft ceo Mathias Döpfner verklaard.

Het grootste deel van de omzet van Axel Springer komt al uit digitale diensten. ‘Mijn doel is om de digitale transformatie te voltooien en van Axel Springer een puur digitaal bedrijf te maken’, zei CEO Mathias Döpfner. De uitgever plakte geen datum op het einde van de papieren kranten. ‘Maar het is absoluut duidelijk dat er op een dag geen gedrukte krant meer zal zijn bij Axel Springer.’

Van 4 naar 1 miljoen exemplaren

De oplage van de gedrukte edities van de kranten daalt al decennia. Onlangs zakte de gedrukte oplage van de boulevardkrant Bild tot onder het miljoen, terwijl de verkoop van de elektronische editie stijgt. Eind jaren 90 werd Bild gedrukt op meer dan 4 miljoen exemplaren.

Lees op De Tijd meer over de visie en personele gevolgen van Döpfner.