Abonneren  Inloggen

Mijlpaal voor Drupa 2024

24 november 2022

Anderhalf jaar voor de start van de beurs heeft Drupa een belangrijke mijlpaal bereikt: al meer dan 100.000 m2 netto tentoonstellingsruimte op de beurs in Düsseldorf is geboekt, door ongeveer 900 exposanten uit 45 landen. Op beurs, die eens in de vier jaar plaatsvindt, komen gebruikelijk tienduizenden bezoekers uit de hele wereld af.

Op Drupa 2024 zullen zowel gerenommeerde wereldspelers als belangrijke nieuwkomers aanwezig zijn. Bedrijven zoals Bobst, Comexi, Duplo, EFI, Epson, ESKO, Fujifilm, Heidelberg, Horizon, Koenig & Bauer, Kolbus, Komori, Konica Minolta, KURZ, Landa, Müller Martini, Screen, Windmöller & Hölscher zullen van 28 mei tot 7 juni 2024 in Düsseldorf hun innovaties, technologische trends, productportfolio's en wereldwijde lanceringen presenteren. Bezoekers kunnen zich nu al verheugen op een unieke ervaring, waarbij complexe, geautomatiseerde workflows, processen en nieuwe machines in werking te zien zullen zijn. Op dit moment is Duitsland opnieuw het sterkst exposerende land in de top 10, gevolgd door landen als België, China, India, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Mee met de tijd

Drupa gaat mee met de tijd en wil ‘de creativiteit weerspiegelen van een industrie die voortdurend nieuwe verticale markten aanboort op het gebied van industriële en functionele toepassingen en oplossingen – en zo getuigt van zijn hoge mate van toekomstbestendigheid.’

Dat uit zich onder meer in verschillende secties van de beurs:

  • Drupa cube (conferentieruimte)
  • Drupa next age (dna)
  • Tentoonstellingsruimte voor nieuwkomers en startups
  • Touchpoint 'packaging' voor visionair en slim verpakkingsoplossingen,
  • Touchpoint 'textiel' met onder meer de installatie van een microtextielfabriek
  • Touchpoint 'duurzaamheid' gewijd aan de thema's duurzaamheid en circulaire economie

‘De huidige boekingsniveaus en de positieve reacties van exposanten geven ons veel vertrouwen en optimisme - ondanks de geopolitieke en economische uitdagingen - dat Drupa 2024 opnieuw 's werelds belangrijkste ontmoetingsplaats voor de industrie zal zijn’, zegt Sabine Geldermann, Director Drupa, Portfolio Print Technologies Messe Düsseldorf.

Een overzicht van alle tot nu toe geregistreerde exposanten is beschikbaar op www.drupa.com.


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de PRINTmatters nieuwsbrief