Abonneren  Inloggen

Roularta Media Nederland maakt zich klaar voor de toekomst

21 september 2022

De organisaties van Roularta Media Nederland, overgenomen door Roularta Media Group in april 2021, en New Skool Media, overgenomen door Roularta Media Group in maart 2022, zullen worden geïntegreerd. De nieuwe organisatie wordt met 240 werknemers, 650.000 abonnees en 70 miljoen euro omzet de op 1 na grootste magazine uitgever van Nederland, zo meldt de organisatie in een persbericht.

Roularta Media Nederland is uitgever van titels als Plus Magazine, Landleven, EW (voorheen Elsevier Weekblad), Delicious., Seasons en KIJK en 50+ Beurs. Met de integratie komt een beperkt aantal arbeidsplaatsen, grotendeels binnen enkele centrale afdelingen, te vervallen.

Erwin van Luit, co-CEO en Dirk Oeyen, CEO van Roularta Media Nederland:
’De integratie van beide ondernemingen is een logische stap na de overname. Door de krachten van beide organisaties te bundelen ontstaat een krachtig, modern, slagvaardig en zeer winstgevend uitgeefbedrijf. Daarnaast biedt de samenwerking met Roularta Media Groep in België, en de investeringsbereidheid in digitalisering die zij aan de dag leggen, enorme kansen.

De beslissing om beide mediabedrijven te integreren is een voorgenomen besluit waarover deze week een adviesaanvraag bij de BOR (Buitengewone Ondernemingsraad) is ingediend. Beoogde invoeringsdatum van de geïntegreerde organisatie is 1 november as.


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.