Abonneren  Inloggen

Frankfurter Algemeine Zeitung legt papiervoorraad voor drie maanden aan

16 augustus 2022

De Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft vandaag aangekondigd een papiervoorraad aan te gaan leggen om de komende tijd genoeg papier beschikbaar te hebben om de krant te kunnen blijven drukken. De reden hiervoor is de verminderde toevoer van oud papier en de onduidelijkheid over de beschikbaarheid van aardgas.

Vanaf het begin van de coronapandemie wordt er minder oud papier aangeleverd. Nu ook de gastoevoer onder druk staat, heeft F.A.Z. GmbH besloten krantenpapier te gaan opslaan. Bij de Societäts-drukkerij in Mörfelden-Walldorf, ten zuiden van de luchthaven van Frankfurt, is een tent opgebouwd, waarin 1.400 ton krantenrollen wordt opgestapeld. Daarmee wil de krant de productie indien nodig voor drie maanden veiligstellen. Ook bij de drukkerijen in Potsdam en München worden de voorraden vergroot. Daarnaast vergroot Frankfurter Allgemeine Zeitung de voorraden drukplaten en inkt, voor het geval dat.