Abonneren  Inloggen

Feldmuehle schakelt tijdelijk over naar stookolie

4 augustus 2022

Feldmuehle schakelt voor het opwekken van stoom in het vierde kwartaal over van gas naar een alternatieve brandstof, lichte stookolie. Hierdoor kunnen de werkzaamheden in het geval van een verergerd gastekort worden voortgezet.

Daarnaast kan de Duitse fabrikant van papier voor de label- en verpakkingsmarkt zo ook bij scherp stijgende gasprijzen blijven concurreren.

De noodzakelijke investeringen van 2,6 miljoen euro worden gefinancierd door een buitengewone aandeelhoudersbijdrage, zo meldt het bedrijf. Feldmuehle en alle betrokken autoriteiten en leveranciers werken nauw samen om het project in korte tijd uit te voeren in overeenstemming met alle geldende grenswaarden.

Op middellange tot lange termijn zal het bestaande plan om het terrein CO2-neutraal te maken consequent worden gevolgd. Hierbij zullen het gebruik van windenergie, zonne-energie en geothermie een sleutelrol spelen.