Abonneren  Inloggen

New Media uit Oekraïne geholpen

16 juni 2022

Print Against War helpt New Media, een drukkerij van etiketten en verpakkingen in Oekraïne, om overeind te blijven tijdens de oorlog.

New Media

New Media werd opgericht in 2014 en heeft zich gespecialiseerd in kleine oplagen. Het bedrijf produceert etiketten en eersteklas verpakkingen afgewerkt met digitale veredeling. Voor de oorlog had het bedrijf nog 35 mensen in dienst, waarvan de helft vrouwen.

Investering

Met het doel om haar dienstverlening in 2020 uit te breiden, investeerde New Media in nieuwe apparatuur, waaronder een Konica Minolta AccurioPress voor commercieel printen, een AccurioLabel narrow-web pers voor labels en een JETvarnish 3DS-unit voor digitale spotvernis en folies.

90 procent omzet verloren

In de eerste maand van de oorlog verloor New Media 90 procent van zijn omzet. De volgende maand kreeg het een klein deel terug; maar 100 dagen nadat de invasie begon, was de omzet slechts een derde van het vooroorlogse niveau. Dat maakt het onmogelijk om lease contracten en salarissen te betalen en plannen voor de toekomst te maken.

‘We hebben geïnvesteerd in technologie om een verschil te kunnen maken voor onze klanten en partners, maar de oorlog heeft alles gestopt’, zegt Viktor Artyushchenko, eigenaar van New Media. ‘De communicatie-industrie in Oekraïne is vernietigd en het zal jaren duren voordat de binnenlandse markt weer op gang komt.’

Andere benadering

‘Het gesprek met Print Against War was onverwacht en het deed ons echt stoppen en nadenken over een andere benadering naar de toekomst,’ zegt Artyushchenko. ‘Voor het eerst voelden we dat we deel uitmaakten van een wereldwijde industrie; en het dwong ons om intern alles te bekijken, onze prioriteiten te herdefiniëren en onszelf ervan te overtuigen dat we voorwaarden moeten scheppen om onze producten over de landsgrenzen heen te brengen.’

New Media startte gesprekken met nieuwe potentiële klanten en wederverkopers in verschillende Europese landen, met name drukkerijen die dezelfde technologieën bezitten. Binnenkort wil het bedrijf haar workflowstromen automatiseren, een meertalige website opzetten en een e-shop starten ter ondersteuning van de verkoop in Oekraïne en in het buitenland. Om dit te doen hebben ze advies, ondersteuning en technologie nodig. Drie thema’s waar Print Against War zich op zal richten om het bedrijf te helpen.

Wil je hen ontmoeten?

Als je Viktor en zijn collega’s wilt ontmoeten, met hen wilt praten en wilt bespreken hoe je kunt helpen, word dan lid van de Print Against War-community, die sympatisanten van over de hele wereld omvat. Op de Print Against War website kun je de verhalen en benodigdheden van veel leden van de Oekraïense printfamilie ontdekken.