Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

Maak indruk met deze keiharde cijfers over Direct Mail

9 juni 2022

‘Direct mail is fantastisch!’ Vogelaar is al jaren groot fan van direct mail, mede dankzij de veelzijdigheid. Een direct mail kan namelijk van alles zijn: van gevuld brievenbusdoosje tot gepersonaliseerde envelop en van ansichtkaart tot brief met kortingscoupon. Zolang het maar persoonlijk geadresseerd is en direct op de deurmat valt bij de ontvanger is het een direct mail te noemen.

Maak van jouw klanten ook fans van direct mail

Op dit moment is direct mail het enige marketingmiddel waarbij je direct bij de ontvanger thuis kunt komen. Cold calling mag niet meer en zomaar een email sturen ook niet. Maar geadresseerde post sturen mag nog wel! Dat geeft direct mail al een groot voordeel ten opzichte van andere marketingmiddelen.

Maar vaak is dat nog niet genoeg om mensen te overtuigen. Je maakt van jouw klanten ook fans van direct mail door indruk te maken met cijfers over:

  • Impact
  • Leestijd
  • Responsrate

Zeker weten dat jouw klanten, bijvoorbeeld marketeers, dan ook enthousiast worden over direct mail! Sla onderstaande cijfers dus goed op om je klanten te kunnen overtuigen.

De keiharde cijfers over Direct Mail

Impact
Direct mail is een echte showstopper: maar liefst 55% van de ontvangers bekijkt een direct mail. Ook herinnert ruim 42% zich de direct mail. Stukken beter dan e-mail: daarvan is de gemiddelde openrate maar 21%, en de herinneringsscore ligt zelfs nog lager. Personaliseer je de DM? Dan ligt de openrate zelfs nog hoger!

Leestijd
Direct mail wordt aandachtig gelezen: gemiddeld leest men een direct mail 2,2 minuten. Dat is heel wat langer dan de gemiddelde aandacht op een website (8 seconden)! En niet alleen de ontvanger leest de DM: 34% van de direct mails wordt ook door anderen gelezen, bijvoorbeeld door huisgenoten.

Responsrate
Ook de responsrate van DM is hoog: ruim 17% onderneemt actie vanwege de ontvangen direct mail. Nog eens 18% heeft de intentie om actie te ondernemen. Bijna het dubbele van email (gemiddelde responsrate van 10%)!

Bovenstaande cijfers komen uit het onderzoek van PostNL. Meer uitleg over deze cijfers of benieuwd naar branche specifieke cijfers? Bekijk hier meer cijfers over direct mail.

Overtuigd van direct mail?

Heb jij jezelf (of je klant) ook overtuigd van de kracht van direct mail? Neem dan contact op met Vogelaar. Vogelaar begeleidt je graag in het DM proces. Het bedrijf kan je adviseren of helpen bij het ontwerpen, personaliseren en vullen van je direct mail. Jij levert het drukwerk, Vogelaar regelt de rest.

Benieuwd wat Vogelaar voor je kan betekenen of vrijblijvend advies nodig? Neem dan contact op.

Neem contact op