Abonneren  Inloggen

ESMA organiseert nieuw event voor textielmarkt

19 april 2022

De European Specialist Printing Manufacturers Association (ESMA) lanceert een gloednieuw evenement om veranderingen binnen de textielmarkt uit te leggen en te inspireren. De Textile Printing and Sustainability (TPS) conferentie vindt plaats op 8-9 september 2022 in Düsseldorf en verwelkomt iedereen die betrokken is bij automatisering, nieuwe bedrijfsmodellen en de beste milieupraktijken voor verschillende textieltoepassingen.

Klimaatimpact van textiel

‘Volgens het Europees Milieuagentschap heeft textiel de op drie na grootste klimaatimpact in de regio, na alleen de voedsel-, woningbouw- en transportindustrieën. De gemiddelde Europeaan gooit jaarlijks 11 kilo textiel weg’, legt Peter Buttiens, CEO van ESMA, uit. ‘Verschillende internationale instanties zetten zich in om dit te veranderen. Zo introduceert de EU een digitaal productpaspoort om de circulaire economie te stimuleren. Dit vormt een stimulans voor elke stap van textielproductie en workflow, om creatief hergebruik, recycling en herbestemming van materialen en eindproducten te stimuleren.’

Textile Printing & Sustainability

Textile Printing & Sustainability kijkt naar kritische factoren en wereldwijde trends die van invloed zijn op de toestand van de textielmarkt vandaag en in de nabije toekomst: klantgerichte mode, verantwoord ondernemen, kwaliteitszorg, maatwerk en personalisatie. Het evenement brengt branche-experts van twee belangrijke printprocessen – zeefdruk en inkjet – samen om best practices te promoten, nieuwe toepassingsgebieden te bespreken en de voordelen en uitdagingen van individuele technologiekeuzes uit te leggen.

Sprekers

De eerste ingezonden bijdragen bevatten een keynote speech van Karin Ekberg van Leadership & Sustainability. Karin heeft een professionele staat van dienst als Head of Environmental Services bij Adidas Group en voorzitter van de Sustainable Apparel Coalition. Heiner Rupperath van Brother zal kijken naar de milieu-uitdagingen bij de activiteiten van hardwarefabrikanten en Dr. Inga Barende van Covestro zal het perspectief van grondstoffen introduceren. Institute of Textile Technology aan de RWTH Aachen deelt de nieuwste knowhow achter slim textiel.

40 presentaties

In totaal zijn er 40 presentaties gepland op twee conferentietrajecten. Het programma omvat fabrikanten van producten voor textielbehandeling (voor- en nabehandeling), het drukproces zelf (inkten en apparatuur), evenals printers, snijplotters, riolen, wederverkopers en merkeigenaren.

Bron: ESMA