Abonneren  Inloggen

DWCPRINT introduceert CMYK cryptocoin

30 maart 2022

De coin is speciaal ontworpen om de printindustrie te supporten. Omdat papierprijzen de afgelopen tijd tot ongekende hoogtes zijn gestegen, voelde de digitale drukker zich genoodzaakt hiervoor een oplossing te zoeken, en zo is de CMYK coin geboren. “Keeping print big”, zo luidt de missie van deze speciale coin.

‘Als je me vorig jaar had verteld dat we dit jaar met een eigen coin de cryptomarkt zouden gaan betreden, had ik je waarschijnlijk uitgelachen’, zegt Martijn ten Pas, eigenaar van DWCPRINT. ‘We hebben nooit invloed gehad op papierprijzen, maar dat ervaarden we eerder ook niet zo zeer als een probleem. De papierprijzen rijzen nu echter de pan uit. We willen drukwerk voor een eerlijke prijs aan onze klanten kunnen blijven aanbieden. Voor ons reden om ons creatief denkvermogen eens flink op de proef te stellen. Al snel kwamen we toen op het idee om een coin te ontwerpen waarmee de printindustrie zelf de waarde van papier kan bepalen’, aldus Martijn ten Pas.

Lancering van de CMYK coin

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het opzetten van de techniek en in de komende weken wordt dan ook de laatste hand gelegd aan de lancering van het cryptografisch algoritme. ‘Het uiteindelijke doel is dat we in de volledige grafische industrie kunnen beschikken over onze eigen munteenheid. Zodra de volledige blockchain is ingericht bestaat ook de mogelijkheid zelf het geld te drukken middels de uniek gegenereerde hash, vergelijkbaar met wat we nu zien bij de fysieke Bitcoins’, aldus Ten Pas. De traditionele technieken zijn hiervoor overigens niet geschikt. Je dient, net als DWCPRINT, hiervoor een digitale drukker te zijn.

Over de CMYK coin

De CMYK coin is onderverdeeld in vier verschillende munten. Elke drukkleur representeert een specifieke waarde, oplopend van M 2,50 tot maximaal M 25,00. Speciaal ter promotie van deze unieke coin kan er nu alvast een gratis starterspakket worden aangevraagd t.w.v. € 10,-. Zo kan men straks op een laagdrempelige manier aan de slag met deze speciale coin.

Bron: DWCPRINT

Het is nog even afwachten tot na 1 april of de CMYK coin werkelijkheid wordt.