Abonneren  Inloggen

Royal Hoitsema drukt door

14 februari 2022

In november vorig jaar werd Royal Hoitsema Labels failliet verklaard. De drukker uit Groningen maakte een doorstart en is inmiddels weer met positieve energie vooruit aan het kijken.

Heineken

Heineken was veertig jaar de grootste klant van de drukker. Maar in 2017 raakten ze de brouwerij kwijt als klant. Het bedrijf moest daardoor afscheid nemen van 17 medewerkers. Grondstoffen werden duurder, geld voor investeringen was er niet en toen kwam ook corona nog eens om de hoek zetten. Het werven van nieuwe klanten werd daardoor enorm bemoeilijkt.

Santiago Kuipers, algemeen directeur

Overname

Het Groningse Van Ketwich Participaties B.V. onder leiding van Pieter Heerema, gelieerd aan drukkerij Lijnco in Groningen en Scholma Print en Media in Bedum nam de drukker over. ‘De nieuwe eigenaar is bekend in de markt. Dat geeft vertrouwen en grote klanten denken met ons mee over de toekomst. Dat zie ik als complimenten’, aldus Santiago Kuipers, algemeen directeur van Royal Hoitsema Labels, tegen RTV Noord.

Positieve energie

Kuipers laat ook weten dat de drukkerij het hele klantenbestand heeft weten te behouden. Wel zijn afnames van sommige klanten minder. Dat drukt de pret niet, want ‘We hebben 35 mensen goed nieuws kunnen geven. Dat geeft positieve energie’, aldus Kuipers tegen RTV Noord.

Cobots en karton

Met oog op de toekomst bekijkt het bedrijf nu ook naar druktechnieken, met behulp van cobots. Hiermee wil de drukkerij processen automatiseren en de werknemers ondersteunen. Aan RTV Noord laat de algemeen directeur weten dat de drukkerij zich meer wil richten op nichemarkten in karton.

Bron: RTV Noord