Abonneren  Inloggen

De Monsterkamer sluit deuren

21 december 2021

Het instituut dat velen inspireert en informeert op het gebied van papier en drukwerk, sluit op 1 januari 2022 haar deuren voor bezoekers. Oprichter en directeur Esther Krop geeft in een nieuwsbericht aan dat meerdere factoren haar hebben doen besluiten te stoppen.

Esther Krop in De Monsterkamer. Foto: Justina Nekrašaitė

Onrust papiermarkt

De onrust op de papiermarkt blijkt ook gevolgen voor de continuïteit van De Monsterkamer te hebben. De Monsterkamer functioneerde altijd als ontmoetingsplek. Hier kwam vanwege de maatregelen abrupt een einde aan.

Webshop blijft open

In het nieuwsbericht bedankt Krop alle bezoekers en partners van De Monsterkamer. ‘Samen hebben we iets moois neergezet.’ Ook meldt ze dat de website online blijft staan en de webshop open blijft om papiercollecties te bestellen.

Waardevolle aanvulling

De Monsterkamer was een waardevolle aanvulling en schakel tussen paperleveranciers en creatieven. PRINTmatters bedankt met name eigenaar Esther Krop voor haar interviews die wij via onze titel mochten publiceren. Heel jammer en zonde dat het eindigt.