Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

‘Groot geworden dankzij flippo’s en noeste arbeid’

14 december 2021

Het begin van een bedrijf is vaak een mooi verhaal. Zo ook het verhaal van Vogelaar, dat begon met pakken zeep en flippo’s. Gecombineerd met noeste arbeid heeft dat ervoor gezorgd dat Vogelaar in 2022 haar 50-jarige jubileum mag vieren!

Hoe het begon: pakken zeep en flippo’s

De oude meneer Vogelaar begon in 1972 zijn bedrijf met het verpakken van promotieartikelen bij pakken zeeppoeder. Vervolgens kwamen daar seal- en bandeerwerkzaamheden bij, wat Vogelaar flink deed groeien. Wekelijks werd de Veronicagids gebandeerd en verzonden. Ook was Vogelaar in 1984 het eerste bedrijf in Nederland dat geadresseerde producten kon sealen.

De echte explosie kwam jaren later, in 1994. Mark Bonenkamp had het bedrijf overgenomen en wist een mooie klus in de wacht te slepen: het inhangen van de losse vellen met flipporuimte in de flippoalbums van chipsfabrikant Smith. De flippo-hype was enorm en stuwde het bedrijf binnen no time naar grote hoogten wat betreft omzet en aantal medewerkers. ‘Het was echt monnikenwerk, dag en nacht en ook vaak in de weekenden waren wij er mee bezig’.

Vogelaar anno 2021

Dit harde werken is wat Vogelaar heeft doen groeien tot het bedrijf wat het nu is. Inmiddels heeft Vogelaar haar dienstverlening verder uitgebreid en richt zij zich ook op webshop fulfilment en diverse online promotie acties zoals cash en refund acties.

Natuurlijk doen ze ook nog steeds de originele print-, verpakkings- en verzendwerkzaamheden waar het allemaal mee begon. Wel heeft Vogelaar zich daarin verder ontwikkeld: deze werkzaamheden worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, bijvoorbeeld door gebruik van biofolie om mee te sealen. Met oog voor de klant én met een flinke dosis inzet en noeste arbeid.

De toekomst van Vogelaar: groot feest in 2022

Komend jaar wordt het een gouden jaar voor Vogelaar: het bedrijf bestaat dan 50 jaar. Dit jubileum gaat goed gevierd worden. Zo staan er veel leuke dingen op de planning, waaronder een groot feest voor klanten en personeel.

Zonder haar klanten had Vogelaar niet kunnen uitgroeien tot het bedrijf wat het nu is. En wie jarig is trakteert, daarom zal Vogelaar haar trouwe klanten volgend jaar ook zeker belonen.

Niks missen van alle feestelijkheden rondom het jubileum? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Vogelaar om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en alle tips en tricks die je van ze gewend bent. Wie weet sturen ze jou ook wel een cadeautje toe!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Vogelaar en blijf op de hoogte

Meer weten over Vogelaar? Bekijk hier de volledige geschiedenis van het bedrijf.