Abonneren  Inloggen

Diepdruk- en offsetdrukkerij in Dresden sluit deuren

22 november 2021

Het Duitse Prinovis, onderdeel van de Bertelsmann Group, sluit eind 2022 haar diepdruk- en offsetdrukkerij in Dresden. Volgens het bedrijf staat de vestiging in Dresden al enige tijd in het rood, ondanks de intensieve inzet van alle betrokkenen.

Krimp Europese diepdrukmarkt

De geplande sluiting is een gevolg van de structurele krimping van de Europese diepdrukmarkt. Met name de vraag naar printproducten in het klassieke diepdruksegment voor zowel hoogvolume catalogi als tijdschriften en bijlagen is gedaald. In de periode van 2010 tot 2020 is de vraag naar traditioneel diepdrukpapier met meer dan de helft afgenomen. “De ernstige onbalans tussen vraag en aanbod heeft geleid tot enorme overcapaciteit. Helaas is er geen teken van enige verbetering in de marktsituatie”, aldus Niklas Darijtschuk, algemeen directeur van Prinovis tegen print.de.

Onbalans tussen vraag en aanbod

De directie informeerde de ondernemingsraad en de 470 medewerkers in Dresden tijdens een personeelsvergadering op 18 november. Er wordt inmiddels onderhandeld met de werknemersvertegenwoordigers om overeenstemming te bereiken over een belangenafweging. De directie zet zich in om voor de betrokken medewerkers zo snel mogelijk zekerheid te geven over de randvoorwaarden en het verdere proces.

Sluiting Neurenberg april

Eerder dit jaar, in april, werd de diepdrukfabriek Prinovis in Neurenberg al gesloten. Dit betrof circa 670 medewerkers en circa 250 medewerkers met leen- en tijdelijke of arbeidscontracten.

Bron: Print.de