Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Flexibiliteit bij Temizis, dankzij Screen Truepress Jet520HD mono

2 november 2021

Toen zij besloten hun digitale printcapaciteit uit te breiden, waren gebruiksgemak, afvalreductie, een uitstekende printkwaliteit en de lagere kosten per pagina de belangrijkste argumenten voor Temizis om te investeren in de Screen Truepress Jet520HD mono. Deze Turkse full-service drukkerij heeft daarmee de wereldwijde primeur van deze nieuwste generatie zwart-wit inkjet printer.

Om aan de veranderende vraag van hun klanten te kunnen voldoen, was Temizis op zoek naar meer flexibiliteit. “Reactietijd is cruciaal voor onze klanten. We werken voor grote internationale bedrijven die strakke deadlines stellen met hoge kwaliteitseisen. Met de Truepress Jet520HD mono kunnen we aan deze criteria voldoen”, zegt Ufuk Akman, directielid van Temizis.

Kleinere oplages en snellere doorlooptijden

Ufuk Akman met zijn enthousiaste team bij de TP-J520HD mono

Temizis werkte al sinds 2019 met een UV inkjet labelprinter van Screen. Samen met etikettendruk is de productie van handleidingen een belangrijke kernactiviteit. Zij produceren handleidingen van wasmachines tot camera’s voor een groot aantal merken. Nu de vraag verschuift naar kleinere oplages en snellere doorlooptijden, besloot Temizis om ook voor dit snelgroeiende bedrijfssegment over te stappen naar digitaal. De Truepress Jet520HD mono voldeed daarbij alle wensen.

Met hun inzet op flexibiliteit groeit het familiebedrijf Temizis als kool en heeft nu meer dan 250 mensen in dienst. Ook het gebruiksgemak is een groot voordeel van de Screen apparatuur. “Omdat digitaal drukken hiermee minder mankracht vereist, kunnen we in omzet blijven groeien met ons huidige aantal collega's”, zegt Akman.

SC inkten

De Truepress Jet520HD mono is de laatste telg van de 520HD familie van SCREEN. Bijzonder is dat deze high-speed inkjet printers met hun SC inkten ook direct op standard gestreken offsetpapier printen zonder dat er een primer voor nodig is. In Europa draaien er inmiddels ruim 30 lijnen met deze inkten waarvan een belangrijk deel in Duitsland. De SC-inkten maken dat de machines ook uitstekend inzetbaar zijn in het commerciële bereik.

Vlakliggend eindproduct

Het bijzondere van de 520HD mono is dat de droging 100% plaatsvindt met NIR (Near-Infra Red) en dat er geen verwarmde drum of heteluchtmessen in de machine zitten. Naast energie-efficiëntie betekent dit ook dat de natuurlijke vochtbalans van het papier goed bewaard blijft. Dat heeft op zijn beurt weer voordelen in de afwerking en zorgt voor een mooi vlakliggend eindproduct.

De NIR-only droging maakt de machine ook uitermate geschikt voor het farmaceutisch bereik en het printen van thermisch papier.

Met veel enthousiasme heeft Temizis een video over hun investering gemaakt: