Abonneren  Inloggen
Van onze partner Four Pees

Four Pees automatiseert workflows bij Funky Pigeon

21 oktober 2021

Bij Funky Pigeon vind je online een ruim assortiment unieke kaarten en geschenken, die meestal gepersonaliseerd kunnen worden met hun gebruiksvriendelijke, online editor. Four Pees heeft bij hen de workflows geautomatiseerd voor optimale resultaten.

John Symonds, IT Solutions Manager bij Funky Pigeon

“Kaarten en geschenken geef je meestal bij heel speciale gelegenheden en dan geef je graag iets unieks, waar je ook een stukje van jezelf inlegt”, zegt John Symonds, IT Solutions Manager bij Funky Pigeon. “Wij helpen onze klanten voor elke gelegenheid originele geschenken en kaarten te creëren om voor altijd te koesteren. Uiteraard heb je in een dergelijke markt vaak te maken met grote volumes en strakke deadlines. Een goede geautomatiseerde workflow is dan ook cruciaal om die grote volumes te kunnen bolwerken.”

Overschakeling naar nieuw workflowsysteem

Toen Funky Pigeon voor het eerst contact opnam met Four Pees, was dat om hun verouderde workflowsysteem te vervangen, dat niet langer werd ondersteund. Dat bracht twee belangrijke uitdagingen mee. Enerzijds was deze workflow al vele jaren operationeel en was hij door de jaren heen steeds meer uitgebreid en verfijnd. Anderzijds verwerkte de workflow een zeer groot volume aan bestanden voor heel uiteenlopende producten.

“Een bestaande workflow vervangen is altijd complex”, zegt Andy Banks, Sales UK & Ireland bij Four Pees. “Je kunt een essentieel workflowsysteem niet zomaar onderbreken en moet ervoor zorgen dat de nieuwe oplossing vanaf dag één optimaal functioneert. Dat maakte het project net dat tikkeltje ‘spannender’. En vanwege het hoge jobvolume was de gemiddelde doorlooptijd per job extra belangrijk.”

Enfocus Switch en pdfToolbox: de geknipte combinatie voor automatisering

Het project maakt gebruik van twee kerntechnologieën: callas pdfToolbox CLI voor de verwerking van PDF’s en Enfocus Switch voor het bouwen van geautomatiseerde workflows. pdfToolbox heeft een zeer doeltreffende en volledig configureerbare imposition engine, die ideaal bleek om binnenkomende jobs en hun jobtickets te batchen.

Enfocus Switch biedt een flexibel automatiseringsplatform dat niet alleen aan alle onmiddellijke vereisten kon voldoen, maar ook dynamisch genoeg was om in te spelen op eventuele toekomstige vereisten. Hierdoor is het nieuwe systeem volledig toekomstbestendig.

Tom Skinner, IT Services bij Funky Pigeon

“Aanvankelijk waren we eigenlijk op zoek naar één product”, zegt Tom Skinner, IT Services bij Funky Pigeon: “Gelukkig overtuigde Four Pees ons van de unieke eigenschappen van Switch en pdfToolbox. Terwijl ons oude systeem slechts half geautomatiseerd was en heel wat manuele tussenkomsten vereiste om het volume correct te verwerken, handelt de nieuwe workflow dergelijke optimalisaties volledig automatisch af. Producten zijn zeker belangrijk, maar voor ons was het vooral van belang om een partner te hebben die met ons meedenkt. Uiteindelijk willen we immers gewoon de beste oplossing.”

Automatisch problematische jobs identificeren

De flexibiliteit van het geïmplementeerde platform werd duidelijk toen er een probleem opdook met de EFI Fiery, die af en toe jobs ‘afbrak’. In een workflow met zo’n hoog volume is het cruciaal dat alle jobs 100% van de tijd correct afgedrukt worden.

Gelukkig biedt Switch de mogelijkheid om verbinding te maken met API’s. Hierdoor konden we de logbestanden van de Fiery vergelijken met de lopende jobs in de workflow. Zo konden we op geautomatiseerde manier vlot potentieel problematische jobs identificeren.

Met drie Switch- en pdfToolbox-installaties in een hoogtechnologische onlineomgeving is Funky Pigeon helemaal klaar voor de toekomst. Zelfs toen hun jobvolume vorig jaar op bepaalde momenten enorm piekte, hield de workflow moeiteloos het tempo bij.