Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Kan CxF colour management tijd besparen?

2 september 2021

Conventioneel op ICC profielen gebaseerde colour management is effectief in standaard CMYK omgevingen, zoals in de commerciële drukwerkmarkt. Echter, binnen de verpakkingsmarkt, waar veel vaker van steunkleuren gebruik wordt gemaakt, staat men vaak voor uitdagingen die minder goed met ICC op te lossen zijn. Hier zou het werken met het Colour Exchange Format (CxF) een mooie uitkomst kunnen bieden.

Nieuwe CxF oplossing

SCREEN Graphic Solutions Co, Ltd. en CGS ORIS hebben rond dit format een nieuwe technologie ontwikkeld die tijd bespaart, tot kwalitatief beter drukwerk leidt en tegemoet komt aan de groeiende behoefte aan onafhankelijke oplossingen voor colour management. Deze nieuwe CxF oplossing - beschikbaar voor de CGS ORIS CxF Toolbox – helpt om de kleurconsistentie te garanderen en de efficiency voor nieuwe en bestaande klanten te verhogen.

Uitgebreid kennisartikel

Hoe dit precies werkt, is te lezen in een uitgebreid kennisartikel op de website van Screen Europe. In dat stuk lees je wat de belangrijkste voordelen van het werken met CxF-gegevens zijn en hoe spectrale gegevens gemakkelijk kunnen worden gebruikt als onderdeel van het gehele productieproces - van ontwerp tot druk.

Bron: SCREEN Europe