Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

Drukwerk verzenden? Doe het duurzaam in biofolie!

9 augustus 2021

Biofolie is de afkorting voor biobased folie. Dat is inpakfolie gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet. Dit is anders dan de normale sealfolie. Die wordt namelijk gemaakt van aardolie, een niet-hernieuwbare bron. De folies worden gebruikt voor het sealen van drukwerk zoals folders, tijdschriften en brochures.

De voordelen van biofolie zoals suikerriet folie

 • Biofolie wordt gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen (dus niet uit aardolie zoals normaal plastic).
 • Het is CO2 neutraal: suikerriet folie neemt tijdens de groei evenveel CO2 op als er uiteindelijk weer vrijkomt bij de recycling.
 • Suikerriet folie is recyclebaar, het kan gewoon in de plasticbak.
 • Suikerriet is de voordeligste optie uit alle beschikbare biobased folies.
 • Suikerriet folie heeft uitstekende sealeigenschappen. Je merkt geen verschil met normale sealfolie gemaakt uit aardolie of suikerriet folie. Een goede verpakking van jouw drukwerk is dus gegarandeerd!
 • Suikerriet folie is sterk, transparant en slechts 12 Mµ dik.
 • Biofolie laat mensen positiever denken over de afzender: je laat met het duidelijke logo wat erop staat zien dat jouw bedrijf of merk duurzaamheid belangrijk vindt.

Waarom drukwerk laten sealen in biofolie?

 • Sealen beschermt je drukwerk
 • Je bespaart portokosten ten opzichte van een envelop
 • Het is mogelijk om meerdere bijlages toe te voegen in één verpakking, zoals een adresdrager, sample, extra flyer of antwoordkaart.
 • De ontvanger ziet direct jouw boodschap door de transparante folie heen

Suikerriet folie bij Vogelaar

Bij Vogelaar sealen ze al sinds 2019 met biofolie in plaats van folie gebaseerd op aardolie. Hiervoor gebruiken ze biofolie gemaakt van suikerriet. Onder het motto ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is deze biofolie de standaard folie voor hun sealwerk geworden.

De suikerrietfolie is gemaakt met meer dan 80% hernieuwbare grondstoffen en heeft daarom het Vincotte OK biobased **** certificaat. De ontvanger kan de folie dus gewoon in de plasticbak gooien om het te recyclen.

Algemeen directeur Mark Bonenkamp: ‘Vogelaar is een CO2 neutraal bedrijf. Wij verwerken en verzenden circa 80.000 kg aan sealfolie. Als top 5 verzender uit Nederland willen én kunnen we daardoor een aanzienlijk verschil maken. Dankzij onze suikerrietfolie verminderen onze klanten hun CO2-uitstoot. De overstap naar recyclebare biobased folie zoals suikerriet levert een besparing op van 250.000 kg CO2 per jaar!’

Lees hier meer over hoe Vogelaar de biofolie gebruikt

Drukwerk duurzaam en CO2 neutraal verzenden met biofolie?

Neem dan contact met op met Vogelaar! Dankzij hun vele sealmachines word je snel geholpen. Laat je jouw drukwerk ook meteen door ze verzenden, dan profiteer je ook nog van gunstige porti tarieven.

Neem contact op