Abonneren  Inloggen
Van onze partner Vogelaar

Banderen is Back in Business!

12 juli 2021

Het is nooit echt weggeweest, maar nu populairder dan ooit: banderen! Een fantastische manier om je drukwerk mee af te werken en te verzenden. Vogelaar vertelt je meer over banderen en waarom het zo populair is.

Wat is banderen?

Banderen is het afwerken van je drukwerk met een banderol, oftewel een papieren wikkel. De wikkel beschermt het product en is ook meteen de adresdrager. Je kunt zelf het formaat van je wikkel bepalen, en daarmee of je veel of weinig van het echte product laten zien.

Waarom is banderen zo populair?

Banderen wordt al jaren gebruikt als afwerking, maar de laatste tijd is het echt enorm populair geworden. Onze machines draaien overuren, en niet voor niets!

Dit zijn de redenen waarom banderen zo populair is:

  • Banderen is duurzaam. Omdat er geen plastic wordt gebruikt maar gerecycled papier is banderen een heel duurzame methode. Het gebruikte bandeerpapier kan ook weer gerecycled worden waardoor de keten rond is.
  • Je bespaart op verzendkosten/portokosten. Er is namelijk geen envelop nodig.
  • De banderol is volledig personaliseerbaar. Naast het adres kun je dus ook andere uitingen op de banderol zetten, bijvoorbeeld ‘hey Johan, dit is speciaal voor jou!’ of ‘Tanja, in dit magazine vind je een aanbieding exclusief voor jou’. In de marketing is het allang bekend: personaliseren werkt. Het vergroot je conversie en dus je opbrengsten. Daarnaast zorgt het ook voor een betere band met de ontvanger. Jij vindt het zelf toch ook leuk om persoonlijk aangesproken te worden?
  • Met banderen heb je een adresdrager, promotieplek en informatieoverbrenger in één. Op de banderol wordt standaard het adres geprint. Daarnaast kan er ook allerlei extra informatie opstaan, bijvoorbeeld een extra kortingsactie, informatie over het maakproces of een nieuwe websitepagina die de ontvanger kan bezoeken voor meer informatie. Zo is het óók nog een extra promotieplek.
  • Je kunt er lekker creatief mee zijn. Doordat de banderol van papier is kun je er van alles op printen. Van foto’s tot tekst en van rood tot blauw: alles is mogelijk met papier!
  • Het is mogelijk om bijlages toe te voegen. Zo kan er een envelop aangelijmd worden en kunnen er meerdere bijlages gebundeld of ingestoken worden.

Waar kun je laten banderen?

Bij Vogelaar natuurlijk! Wij zijn één van de weinige verzendhuizen in Nederland die nog banderen en de banderol kunnen personaliseren. Met ons eigen machinepark kunnen wij altijd een mooie banderol maken en aan jouw product toevoegen.

Bekijk hieronder hoe het banderen bij Vogelaar gaat:

Meer weten of wil je jouw drukwerk laten banderen?

Neem dan contact op met Vogelaar en wij regelen het! Hier lees je meer over banderen.

Neem contact op