Abonneren  Inloggen

SchultenPrint breidt grootformaatprintafdeling uit

27 mei 2021

In de laatste jaren zag SchultenPrint in Zoetermeer een sterke groei in kleine oplagen verpakkingen en displays. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen werd de grootfomaatprintafdeling eind april uitgebreid met een hybride Anapurna H2500i LED-inkjetprinter van Agfa.

Reproservice van oorsprong

Van oorsprong is SchultenPrint een reproservice. Die afdeling is nog steeds een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Ze levert geen rechttoe-rechtaanprintwerk, maar juist vaak maatwerk waarbij het brede scala aan afwerkapparatuur een belangrijke bijdrage levert. De grootformaatprintafdeling beschikt nu over twee 64” latex-rollenprinters en twee hybride UV-inkjetprinters. De Zünd-frees- snijtafel heeft de meest exotische tools aan boord om bij de afwerking het onderscheid te kunnen maken.

De installatie van de Anapurna was een precisieklus. De bijna 2 ton wegende printer moest op de eerste verdieping geplaatst worden. Daarvoor werd een speciale heftruck ingezet om de machine in de lengte op te tillen. In de doorgang was links en rechts slechts 15 cm speling.

Eigenaar Eric Schulten: ‘Creativiteit zit in ons bloed. Veel van onze producties liggen buiten de grafische markt. Wat mij aanspreekt in Agfa is dat zij ook zeer actief zijn in andere markten en daarvoor speciale toepassingen ontwikkelen die mij in de toekomst verder kunnen helpen.’

Automatisering met Asanti

Met de komst van de Anapurna besloot SchultenPrint ook om alle grootformaatapparatuur centraal aan te sturen via Agfa’s grootformaatworkflow Asanti. Schulten: ‘De optie True Shape Nesting zorgt voor een zeer efficiënt mediagebruik. Dat bespaart niet alleen veel geld, we hebben ook veel minder afval. De workflow verdient zich zo binnen de kortste keren terug.’