Abonneren  Inloggen

Mega investering Wilco in Heidelbergpersen

12 mei 2021

Het in het produceren van boeken en tijdschriften gespecialiseerde Wilco BV in Amersfoort investeert in maar liefst acht nieuwe Heidelberg Speedmaster XL 106 persen, allen uitgerust met de “Push-to-stop”-technologie.

Ondanks het reeds zeer moderne machinepark, was de ervaring met de vorig jaar geleverde Heidelberg Speedmaster XL106 achtkleuren ‘2020 Generation’ zo positief, dat er werd besloten om het volledige machinepark in Amersfoort naar deze generatie te brengen.

Push-to-stop technologie

Het gebruik en de integratie van intelligente “assistenten” resulteert volgens het bericht van Wilco ‘in een tot nog toe ongeëvenaarde efficiëntie en productiviteit’. Dankzij de “Push-to-stop” technologie worden de operators voor een groot deel ontzorgd, zodat deze zich kunnen concentreren op het optimaliseren van output. De bijna autonoom werkende pers zorgt dat het proces optimaal verloopt en de performance en afdrukkwaliteit minder afhankelijk zijn van de bediener.

De investering betreft drie Heidelberg Speedmaster XL 106-2-P-persen, één Heidelberg Speedmaster XL 106-4-P-pers, één Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P+L-pers en drie Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P-pers waarvan er ééntje met UV LED is uitgerust.

Wilco was deze week eerder in het nieuws door de overname van de activiteiten en mensen van de Arnhemse drukker Coers & Roest.