Abonneren  Inloggen
Van onze partner Four Pees

Chroma.pl maakt 'ideale vel' en bespaart tot 10%

8 april 2021

Chroma Printhouse is de grootste Poolse onlinedrukkerij. De onderneming is momenteel de Poolse marktleider in online print en het eerste bedrijf dat een complete en transparante onlineshop aanbiedt. De voorbije jaren combineerde Chroma Print zijn software met een gespecialiseerd DTP-team voor dagelijkse controle van alle impositievellen.

Andrzej Nowak, Deputy Director bij Chroma
Andrzej Nowak, Deputy Director bij Chroma

‘Als je meer dan 1000 jobs per dag verwerkt, wordt dit een heel saaie, repetitieve en haast voltijdse bezigheid wordt voor onze medewerkers’, zegt Andrzej Nowak, Deputy Director bij Chroma. ‘Ons grootste risico was dat we hun jarenlange ervaring niet maximaal konden benutten. Daarom gingen we op zoek naar oplossingen om de optimalisatie van de vellen verder te automatiseren.’ Samen met PM Software, de Poolse reseller van Four Pees viel hun oog al snel op een combinatie van van callas pdfToolbox Server en InSoft IMP, genaamd AutoIMP.

AutoIMP vindt het 'ideale vel'

Om de workflowsvolledig te optimaliseren ontwikkelde PM Software aangepaste formules in AutoImp die het 'ideale vel' opmaken om zo weinig mogelijk media te verspillen. Arkadiusz Szymosz, eigenaar van PM Software: ‘Met deze regels creëren we het ideale vel om de mediaverspilling tot het uiterste minimum te beperken. De ontwikkeling van deze formules voor 'ideale vellen' voor Chroma Print was niet eenvoudig, want je moet niet alleen rekening houden met de deadline, maar ook met alle verschillende variabelen in alle verschillende jobs.’

Arkadiusz Szymosz, eigenaar van PM Software
Arkadiusz Szymosz, eigenaar van PM Software

In amper zes weken meer dan 54.000 euro bespaard

Uiteindelijk implementeerde PM Software de 'formule voor het ideale vel'. Gedurende een testperiode van zes weken werd de oplossing vergeleken met de bestaande workflow. Na die zes weken hadden de twee oplossingen dezelfde bestelde oppervlakte van meer dan 3,9 miljoen vierkante meter printjobs berekend, samen met de productieprijs. Het resultaat? AutoImp bespaarde meer dan 10% op de prijs per vierkante meter vergeleken met de voorgaande oplossing.

Arkadiusz vat samen: ‘In die zes weken kon Chroma Print meer dan 54.000 euro besparen.’

‘Met deze oplossing sparen we niet alleen veel geld uit, maar bevrijden we onze ervaren DTP-divisie bovendien van vervelende, repetitieve taken. Zo kunnen onze mensen het volle potentieel van hun kennis en ervaring gebruiken om ons drukwerk verder te optimaliseren,’ concludeert Andrzej Nowak.

‘Wij waren al overtuigd van de meerwaarde van Imp voor drukkers’, verklaart David Van Driessche, CTO van Four Pees. ‘Maar het blijft fantastisch om te kunnen samenwerken met integrators als Arkadiusz, die concrete voorbeelden ontwikkelen die je reële cijfers geven. Volgens mij deze oplossing buitengewoon voordelig zijn voor drukkers overal ter wereld.’

Lees het volledige interview