Abonneren  Inloggen

Oneerlijke concurrentie uit Oost Europa

16 maart 2021

Deze week op de mat; een lekker dikke editie van PRINTmatters volop informatieve en inspirerende artikelen. Inclusief een uitgebreid interview met Steven Renders, de nieuwe ceo van de enorme Belgische rotatiedrukkerij Roularta Printing. Hij spreekt zich uit over de oneerlijke concurrentie vanuit Oost Europa.

Verder in dit prachtige nummer; 5 tips voor drukkers van ontwerpstrateeg Silas Amos en een uitgebreid stuk over het mooie boek Blind Walls Gallery dat gaat over de geweldige muurschilderingen en bijbehorende verhalen in Breda. Ondernemers die overwegen te investeren in vlakbedapparatuur worden verwend met deel 2 uit de tweeluik vlakbedprinters, dat een overzicht biedt over het groeiende aanbod.

Het interview met Peter Janssen en zijn dochter Jill van Endless Branding geeft een goed inzicht in de impact en de ondernemende creativiteit in de wereld van de displaymakers in coronatijd. Het Haagse branding bureau Studio Piraat won 15 awards in 1 jaar. Hoe dat kan, vertellen creatief directeur Pim Nap en merkstrateeg Dion van der Spek.

Dat golfkarton printen een explosieve groeimarkt is, blijkt wel uit het artikel dat gaat over de introductie van Konica Minolta PKG-675i in Europa. Een andere explosief groeiende markt is die van 3D printen. Ook daar besteedt PRINTmatters aandacht aan. Er staat nog veel meer boeiends in deze nieuwe editie.

Geen abonnement en wel geïnteresseerd? Neem een proef op de som.

Neem een abonnement