Abonneren  Inloggen

Drukkerij T’Hooft sneller op kleur

24 november 2020

Drukkerij T’Hooft in, het tussen Brugge en Gent gelegen, Aalter heeft geïnvesteerd in nieuwe persautomatisering van het Nederlandse Q.I. Press Controls. Met de IDS-3D closedloop kleurregeling is de Koenig & Bauer Compacta 818 heatsetpers sneller op kleur.

Drukkerij T’Hooft werd bijna 70 jaar geleden opgericht door Raphaél T’Hooft en is nu nog steeds een echt familiebedrijf. De beslissing tot het installeren van het IDS-3D kleurregelingssysteem, is een zeer bewuste keuze.

Inschiet reduceren

Tom Desmet, production manager bij Drukkerij T’Hooft: ‘Door de snelle, accurate opstart die het QIPC systeem mogelijk maakt, verwachten wij de inschiet behoorlijk te kunnen reduceren. Het krachtige advies van Koenig & Bauer, heeft ook zeker bijgedragen tot de keuze.’ Naast het drukken van magazines, catalogi en folders, voorziet de drukkerij ook in contract opdrachten. Zij verzorgt daarbij de processen van eerste ontwerp tot aan het klant-en-klare gedrukte product. T’Hooft biedt naast gedrukte producten ook online marketingdiensten om zo ook bij te blijven in de ontwikkelingen op digitaal gebied.

Naast krantendruk ook heatset

Q.I. Press Controls is verheugd met de opdracht. Erwin van Rossem, director of global sales & marketing QIPC, ligt toe: ‘Q.I. Press Controls is bij het grote publiek vooral bekend actief te zijn in de krantendruk. Met deze order kunnen we onze aanwezigheid benadrukken in het heatset segment, wat al jaren een sterke focus heeft. De grote automatiseringsspelers uit het verleden zijn zich gaan richten op andere marktsegmenten, terwijl wij juist de keuze gemaakt hebben om vooral onze bestaande afzetmarkten te bedienen. Dit heeft geresulteerd in optimale service en het continue verbeteren van onze oplossingen. Hier zal het T’Hooft ook de komende jaren van gaan profiteren.’