Abonneren  Inloggen

Nieuwe generatie Scodix-persen sectorspecifiek

1 oktober 2020

Scodix brengt de volgende generatie van zijn Ultra Digital Enhancement Press uit. Bijzonder daaraan is dat die bestaat uit zes persen, die ieder voor een specifieke toepassing bedoeld zijn.

Tot zover de marketingpraat, want eigenlijk gaat het maar over drie marktsegmenten: web-2-print, handels- en speciaal drukwerk en verpakkingsdruk. Scodix-CEO Eli Grinberg: ‘Wat de toepassing, veredeling of het budget ook is, we hebben een oplossing binnen deze nieuwe serie.’

Web-2-print

Zoals voor alle marktsegmenten die de Israëlische fabrikant van digitale veredelingsapparatuur benoemt, komt Scodix met twee persen voor online drukkers: de Ultra 3000 en de Ultra 4000. De eerste is bedoeld voor regulier drukwerk, de tweede voor verpakkingsdrukwerk. Deze kan grotere formaten aan en is voorzien van pallet feeders en stackers.

Handels- en speciaal drukwerk

De Scodix Ultra 1000 en 2000 (foto) bieden hetzelfde printoppervlak en kunnen dezelfde substraten aan, maar verschillen in het aantal veredelingen dat ze bieden – en dus ook in prijs. De Ultra 1000 biedt een beperkt aantal mogelijkheden, waar de 2000 alle mogelijke verdelingen biedt, inclusief het automatisch wisselen van polymeren voor maximale productiviteit.

Verpakken

De Scodix Ultra 5000 en 6000 zijn uiteraard beide geschikt voor dikkere substraten (tot 2 mm dik) en zijn voorzien van pallet feeders en stackers. De 6000 biedt daarbij een groter formaat, maar wel een beperkter aantal veredelingen dan zijn kleinere broertje. Daarnaast blijft de Scodix E106 in het assortiment, specifiek voor vouwkarton op B1-formaat.