Abonneren  Inloggen

Eco Textieldruk produceert nu mondkapjes

16 juni 2020

De Groningse textieldrukker Eco Textieldruk zag door het schrappen van events en festivals de omzet teruglopen. Ondernemer Jos van der Mijl kocht vervolgens een Chinese mondkapjesmachine en produceert nu tot 300 mondkapjes per minuut.

Het Groningse familiebedrijf is 35 jaar actief in het bedrukken van textiel en het leveren van drukkerijmachines. De coronacrisis zette echter een streep door een groot deel van de opdrachten, vertelt oprichter Jos van der Mijl aan RTV Noord. ‘We werken veel voor grote evenementen en popfestivals in heel het land. Die opdrachten vielen door de crisis weg, waardoor we 60 procent van onze bedrijfscapaciteit overhouden. En dat in de meest drukke tijd van het jaar.’

Chinese relaties

Om de toekomst van het bedrijf te verzekeren, zocht het bedrijf naar manieren om het omzetverlies te compenseren. Dankzij contacten met een Chinese producent van drukkerijmachines, ontstond het idee om in Groningen mondkapjes te produceren.

Subsidie

De onderneming ontving voor deze activiteit een subsidie. De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Lees hier èn hier meer over de subsidie die het bedrijf hiervoor ontving en de cowboytaferelen in mondkapjesland.

Beeld van de, voorheen normale, textieldruk-situatie.

 

Er zijn meer grafische- en signbedrijven die inspelen op de behoefte aan beschemings- en signaleringsmiddelen.