Abonneren  Inloggen

Nieuwe Komori offsetpers voor NPN Drukkers

28 februari 2020

NPN Drukkers heeft bij AtéCé een nieuwe Komori GL 540 LED UV drukpers besteld. ‘Die wordt over enkele maanden geïnstalleerd’, zegt directeur Erik de Lorme. ‘Wat ons betreft kan de nieuwe drukpers niet snel genoeg komen, want we hebben meer capaciteit nodig.’

De komst van onze nieuwe pers is een onderdeel van onze investeringsplannen. De Komori vervangt twee huidige offsetpersen. Door de volledige persautomatisering en automatische kwaliteitscontrole tijdens het drukproces, wordt onze drukcapaciteit aanzienlijk vergroot. Dat is voor ons een belangrijke beweegreden geweest om onze twee eerdere generatie drukpersen te vervangen door één nieuwe drukpers. De drukpersen die vervangen worden hebben overigens prima hun diensten bewezen.’

Nieuw merk

Ron Baartman, technisch bedrijfsleider: ‘De keuze voor Komori betekent voor ons wel een nieuw merk. Voorheen drukten we hier op Heidelberg persen, daar waren onze drukkers aan gewend. De keuze voor Komori is uiterst zorgvuldig en in goed overleg met hen gedaan. We hebben meerdere drukkerijen bezocht die ervaring met Komori hebben en ook zeer uitgebreid getest in het Graphic Center Europa van Komori in Utrecht. Iedereen was onder de indruk van de afdrukkwaliteit en de kennis die Komori en AtéCé op dit gebied inbrengen. Dat is belangrijk geweest voor onze keuze.’

Siegwerk inkten

‘Daarnaast gaan we op de nieuwe drukpers met LED UV inkten van Siegwerk drukken’, vervolgt Ron Baartman. ‘Ook dat is nieuw voor ons. Dat hebben we natuurlijk goed getest. Door over te stappen op LED UV is het drukwerk direct droog en kan verder snel verwerkt worden. Dat levert ons een enorme flexibiliteit en meer snelheid op. We kunnen straks drukwerk produceren zonder extra lak- of vernislaag. Ook poederen behoort binnenkort tot het verleden en dat is weer gunstig voor het schoonmaakonderhoud aan de pers. Kortom, laat de nieuwe Komori GL 540 maar komen.’

Foto v.l.n.r.: Jeroen Hulshoff (Komori), Perry de Jong en Erik de Lorme (NPN Drukkers), Remco Smit (AtéCé), Gert Muller (Komori), Ron Baartman (NPN Drukkers) en Harry Vlasveld (AtéCé).

In PRINTmatters

Binnenkort staat in de papieren PRINTmatters een uitgebreid interview met NPN Drukkers over de manier waarop de onderneming in binnen- en buitenland (t/m Australië en de VS) klanten helpt bijzonder drukwerk te realiseren.