Abonneren  Inloggen

Printsector schiet vol gas 2020 in

18 december 2019

De grafische sector en de sign-industrie hebben weinig tijd om uit te bollen na kerst en Oud & Nieuw. Diverse belangrijke kennis- en netwerkevenementen staan gepland in de eerste paar maanden van 2020. Ze zijn allemaal terug te vinden in de Agenda van deze website. Een overzicht.

De volgende vier bijeenkomsten markeren een stormachtig begin van het evenementenjaar 2020 in de grafische sector en de signwereld. In juni 2020 verbleekt dit alles dan nog eens bij de Drupa 2020, maar daarover later meer. 

7-9 januari: Viscom 2020, Düsseldorf

De signbeurs Viscom wordt georganiseerd in de Messe Düsseldorf. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats met de textielbeurs PromoTex en de relatiegeschenkenbeurs PSI. Hiermee vult organisator Reed Exhibitions zes hallen van de gigantische Messe Düsseldorf. In 2019 trok alleen al de Viscom ruim 9.000 bezoekers. U kunt zich hier aanmelden.

5 februari: vakdag Print & Sign, Nieuwegein

PRINTmatters organiseert in het NBC wederom dit belangrijkste kennis- en netwerkevemement voor de print- en signsector. Naast een uitgebreid standaanbod is er een veelbelovend lezingenprogramma. Plenaire sessies vinden plaats in de grote zaal, parallelsessies in andere gedeelten van het Nieuwegein Business Center (NBC). Dit jaar legt coureur en  Ziggo Sport-race-analist Robert Doornbos de link tussen de racerij en ondernemerschap in de printsector. Wouter Haan, directeur van online drukker Simian, gaat 5 februari onthullen hoe hij zijn 25.000 m2 nieuwbouw gaat aanwenden. Landa Digital Printing geeft bij monde van Koen Vlieghe een uitgebreide update over de stand van zaken rondom nanografisch drukken. Ook komt er een bijzondere pre-Drupaonthulling, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vooral komen dus, op 5 februari.
Lees hier het hele programma.

20 februari: Commercial Print 2020, Brussel

Handelsdrukwerk staat centraal in de 2020-editie van het congres "Shaping the Future of Print" van de Europese grafische brancheorganisatie Intergraf en marktonderzoeksbureau Smithers. Op 20 februari zijn er in het Crowne Plaza hotel in Brussel tussen 8.30 en 17.00 uur tien presentaties over alles wat er op dit grafische deelgebied speelt. Lees verder in de Agenda van deze website. 

3 & 4 maart: Online Print Symposium, München

Online Print is de olifant in de kamer van de grafische industrie en de signbranche. Inmiddels wordt ruim twintig procent van al het drukwerk online besteld, maar dit percentage groeit snel verder. De impact van Online Print op grafische bedrijven en alles wat daar omheen gebeurt is dan ook gigantisch. Het jaarlijkse Online Print Symposium in München is het belangrijkste evenement over Online Print in Europa. Ruim 300 beslissers op dit gebied komen twee tot drie dagen bij elkaar om te luisteren naar tal van presentaties over actuele thema's in relatie tot online print. Meer weten? Lees de publicatie over dit belangrijke evenement in de Agenda van PRINTmatters.