Abonneren  Inloggen

Blackstone investeert 100 miljoen pond in HH Global

12 december 2019

Vermogensbeheerder Blackstone Tactical Opportunities investeert 100 miljoen pond in een strategisch minderheidsbelang in HH Global. Het Britse HH Global is wereldwijd actief met het verzorgen van marketingdrukwerk voor grote merken.

Officieel is deze investerings-actie pas afgerond in het eerste kwartaal van 2020, nadat er van officiële zijde goedkeuring is verleend. Robert MacMillan (foto links), ceo van HH Global: ‘We kijken uit naar de samenwerking met Blackstone en zijn enthousiast over de stappen die we gaan zetten naar een volgende fase in onze reis. De specialistische kennis van Blackstone helpt om verder te groeien in onze core business, onze service uit te breiden en ook verdere groei wereldwijd na te streven. Deze investering biedt ook kans om significant te groeien met ons nieuw ontwikkelde data- en digital multi-channel-aanbod.’

Ook in Nederland actief

De Britse onderneming startte in 1991 als aanbieder van print management en is actief in meer dan 40 landen. Met ruim 1.300 medewerkers verzorgt het bedrijf marketingdrukwerk voor grote merken met een totaal aan te begeleiden omzet (managed spend) van ruim 550 miljoen dollar. Vorig jaar besteedden wij redactioneel aandacht aan de Benelux-vestiging in Rotterdam na de overname van PostNL Print Management. HH Global Benelux verzorgde toen al tien jaar het regionale marketing drukwerkpakket al voor internationale merken als Bayer, Bosch, Google, PepsiCo en Tommy Hilfiger. Door de overname kwamen er lokale merken bij als Jumbo Supermarkten, PostNL en bekende merken in de telecom, mobility en de financiële sector.