Abonneren  Inloggen

Label Industry Global Awards uitgereikt op LabelExpo

25 september 2019

Op de avond van de eerste dag van LabelExpo zijn de 16e Label Industry Global Awards uitgereikt. Daar zagen honderden gasten welke bedrijven het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang van de etikettenindustrie.

Er waren maar liefst twee innovatiecategorieën: een voor bedrijven met minder dan 300 werknemers en een voor bedrijven met meer dan 300 werknemers. De prijs in de eerste was voor GMG voor zijn Calibration Creation Wizard, waarmee klanten kleurechte mock-ups kunnen maken van etiketten en flexibele en kartonnen verpakkingen. Esko (foto) ging aan de haal met de innovatie-award voor bedrijven met meer dan 300 werknemers dankzij de Print Control Wizard. Die vereenvoudigt de implementatie van rasters n puntverbredingscurves in het reprografieproces. De belangrijkste eigenschap is de mogelijkheid het punt waar de overgang van AM naar FM gebeurt, te bepalen. Dat punt is met een druk op de knop te veranderen, waarbij de operator onmiddellijk het resultaat kan zien.

De Environmental & Sustainability Award was voor recycled PET-liners van Avery Dennisson. Daarvoor wordt 30% gerecycled PET gebruikt, zonder dat dit de eigenschappen van de materiaal negatief beïnvloedt.

Drukkerij Reynders is de European Converter of The Year. Het bedrijf met vestigingen in België, Frankrijk Polen, Spanje en India vanwege de ontwikkeling van digitaal gedrukte full colour booklets, waarvan er afgelopen anderhalf jaar al zes miljard zijn gedrukt. Daarnaast is het bedrijf actief in het promoten van milieuvriendelijk produceren; naast de geplande installatie van 800 zonnepanelen investeert Reynders ook in vermindering van het water-, gas- en elektriciteitsverbruik.

Verder waren er ook nog drie persoonlijke prijzen voor Clive Smith (oprichter van LabelExpo), Jim DeFife (die bijna 40 jaar een drijvende kracht in de etikettenindustrie was) en Robert Rae. Hij kreeg de Rising Star Award voor een revolutionair LED-systeem, dat op LabelExpo is geïntroduceerd.

LabelExpo is nog tot en met vrijdag te bezoeken.